Ablakklima kaposvár

Ablakklíma berendezések

Monoblokk Klímaberendezések

Az ablakklíma berendezés, ahogyan azt a neve is mutatja, elsősorban ablakba történő beszerelésre alkalmas. A készüléket úgy kell ablakba- vagy falnyílásba helyezni, hogy az előlap része a helyiségbe, a hátsó része pedig a szabadba nyúljon, hiszen a készülék hátsó terében elhelyezett kondenzátor, kompresszor és ventilátormotor által termelt hőt el kell vezetni a szabadba.

Saját beépítés esetén:

  • BESZERELÉSI ÚTMUTATÓT, RAJZOT MELLÉKELÜNK!
  • NYÍLÁSZÁRÓBA ÉPÍTÉSE ESETÉN VÁLLALJUK a fa és műagyag ablak szakszerű átalakítását!
  • A FALBA ÉPÍTÉS TELJES KIVITELEZÉSÉT IS VÁLLALJUK!

A klímaszerelésre szakosodott vállalkozások általában nem ajánlják, mivel ennek a beszerelési költsége a legkevesebb… ( Nincs benne lóvé…) Akár a felhasználó is beépítheti, mivel ennek beépítése nem igényel „zöldkártyás” beépítési minősítést!

Vastagabb fal esetén a falnyílást szélesedő nyílással kell kiépíteni aképpen, hogy a készülék oldalán lévő szellőzőnyílások a szabadban maradjanak. Behelyezés után a készüléket úgy kell alátámasztani, hogy kifelé minimum 2 %-s lejtése legyen, így a kondenzvíz akadálytalanul át tud folyni a ventilátor alatti tálcába, majd a tálcából pedig a szabadba. A fal (keret) és a készülék közötti rést pedig tömíteni kell. De még mielőtt mindezt elvégeznénk, természetesen a legmegfelelőbb ablakklímát kell kiválasztani a kívánt helyiségbe. Mindehhez az szükséges, hogy felmérjük, mekkora, milyen fekvésű és milyen rendeltetésű helyiségről van szó, valamint mekkora hely, terület áll rendelkezésünkre a gép/ek/ elhelyezésére.

 

Nagy előnyük, hogy a külső levegő adagolásával, szellőztetni is tudnak, amire a Split készülékek általában nem képesek.

Ablakklima kaposvár
T

Számos pozitív tulajdonsága mellett azonban nem szabad elfelednünk, hogy ezen készülékek valamivel zajosabbak, mint az osztott rendszerű berendezések, ezért például hálószobákba inkább az osztott (Split) berendezéseket javasoljuk. De üzletekbe, laborokba, autómosókba, olyan helyekre ahol kisebb zaj igénynek kell megfelelni, kiválóan alkalmasak, könnyű kezelésük, beszerelésük, valamint karbantartásuk miatt.

A készülékeket 2 kW hűtőteljesítménytől 8 kW hűtőteljesítményig terjedő tartományban gyártanak, elterjedtek még az úgynevezett hűtős/fűtős készülékek, melyek általában elektromos vagy hőszivattyús elv alapján fűtenek. Tudni kell róluk, hogy igazából csak kiegészítő fűtésre alkalmasak, az átmeneti tavaszi, őszi időszakokban.

+36 30 6311 000

RPONT bemutatóterem:

7400 Kaposvár, Damjanich u. 4 fszt. 1
+36 82 311 000

Ablakklima kaposvár

Referencia:

Kaposváron több iskolába ( Munkácsy gimn., Kaposvári Egyetem,  Honvéd utcai ált. iskola stb…)  is szereltünk ABLAKKLÍMÁKAT a vevő legnagyobb megelégedettségére!! Mi sem igazolja jobban, hogy minden évben rendelnek 4-8 db újabb készüléket, ahogy a költségvetésük engedi…
Az Amerikai hadsereg /US ARMY/ számára 72 alkalommal rendelt tőlünk /négy év alatt/ a Brown & Root S.c. irodáiba és a Taszári légibázisra.

Szellőztetési és költségmegtakarítási célból feltétlen ajánljuk !!

Klíma szerelés, klíma telepítés

Call Now Button