Fűtés klímával - Kaposvár

Fűtés Klímával

Elképzelhető, hogy a „Split klíma fűtés” gazdaságosabb, mint a földgáz fűtés?  Határozottan, IGEN!

A Hűtő-fűtő Splittel fűtés nem új keletű dolog, de igazán csak az utóbbi években indult be a kereslet iránta, amióta a kéményseprők és a hatóságok szinte ellehetetlenítik a normális árú gázfűtést, sajnos a régi kazánok cseréje már hatalmas, előre nem várt kiadásokkal jár. A hagyományos és a kondenzációs kazánok közti üzemeltetési költség különbséh, kb annyi, mint a kondenzációs kazán és az inverteres klíma fűtés költségkülönbözete… A mai klímaberendezések sok helyen már teljesen átvették a vezetést, a fűtés hatékonyabb  gazdaságosabb, költséghatékonyabb tulajdonságai miatt. Sokan a hétvégi házba próbálták ki a klímák fűtési funkcióját, de napjainkban irodaházak, plázák mellett már a családi házakban is alkalmazzák. Hazánkban továbbra is a gáz alapú fűtés a legelterjedtebb, de egyre többen keresik az alternatívákat. A régi mondás, hogy a klíma csak kisegítő fűtésre alkalmas, mára már elavult, hisz a felmelegedő telek és a technológiai fejlesztések miatt, ÖNÁLLÓ FŰTÉSRE ALKALMASAK. A megújuló energiaforrások használatával nagyon sokat lehet spórolni, ám telepítési és beszerzési költségei miatt sokan fordulnak az elektromos árammal működő KLÍMAFŰTÉS adta fűtési lehetőségek felé.

Hogyan tud gazdaságosabb lenni, mint a gáz?

Az a megoldás lehet gazdaságosabb, ami kevés befektetett energiát igényel, ámde ennek többszörösét adja vissza! (COP érték) A légkondicionáló berendezések pont ezt teszik hűtéskor. Évtizedek óta tudjuk, használjuk. Egy kis fejlesztéssel, egy apró szerkezettel pedig az eddig csak hűtő klímák, hűtő-fűtő klímákká váltak, így megszületett a megoldás a gáznál jóval gazdaságosabb fűtési alternatívára. A működési elve a következő, míg hűtéskor a hőmennyiséget a hűtött térből a külvilág felé szállítja a készülék, addig fűtéskor ez a folyamat megfordul, és a hőmennyiség szállítása a külső térből a belső térbe történik. Mivel télen sokszor 0  – 5°C alatti a külső hőmérséklet (ahonnan a hőelvonás történik) és az esetek többségében 22 °C körüli a helység ahová a hőt szállítjuk, ezért nem minden klíma berendezés képest ezt a feladatot ellátni. A régi, ki-bekapcsolós, azaz on/off készülékek – fűtésrásegítésre – inkább csak tavaszi / őszi időszakra alkalmasak, az inverteres gépek azonban nagy hatékonyságúak a keményebb -20 – -25°C teleken. Működési tartományuk szerint az on/off készülékek általában + 5°C és +45°C közötti közön belül használhatóak, az inverteresek pedig akár -25 °C fokos külső hőmérséklet mellett is tudnak működni. A komolyabb klímaberendezések, melyek inverteres technológiával dolgoznak, 1 kW villamos áramból akár 4-5 kW-os fűtési energiát képesek produkálni. Ezek a berendezések már az A+++ energiaosztályba tartoznak. Természetesen minél szélsőségesebbek a viszonyok, azaz minél nagyobb a hőmérséklet béli eltérés a klíma két végén a készülék jósági foka (COP értéke) annál alacsonyabb lesz.

A klímás fűtés, előnyei:

  • Költséghatékonyabb működtetés más gáz, ill. elektromos fűtési módszerhez képest
  • Kevesebb beruházási költség, tisztább környezet, tisztább levegő a lakásban,
  • A kötelező hatósági regisztrációt is elvégezzük Ön helyett, már a vásárláskor,
  • Nyári időszakban lehűti és tisztábbá,  komfortosabbá teszi lakásunkat,
  • Szervizelés szempontból a leggyorsabb, minden alkatrész rendelkezésünkre áll
  • Azonnali, egyenletes, és meleg érzetet biztosít a klíma fűtése.
Fűtés klímával - Kaposvár
Fűtés klímával - Kaposvár

Klíma szerelés, klíma telepítés

Fontos dolog, amire oda kell figyelni téli klíma használatkor

Fűtés funkció alkalmazása esetén a kondenzvíz a kültéri egység hőcserélőjén csapódik ki, majd az alatta lévő kondenzvíz gyűjtő tálcában gyűlik össze. A kondenzvíz elvezetéséről, vagy csepptálca fűtéséről gondoskodni kell, különben eljegesedhet, és apránként jéghegyet építve elérheti, majd megakaszthatja a ventillátor lapátot. A készülékek nagy része ma már rendelkezik leolvasztás funkcióval. Ez azt jelenti, hogy a vezérlés bizonyos paraméterek érzékelése alapján leállítja a fűtést, és hűtésre kapcsol, hogy le tudja olvasztani a kültéri egységet. Sokan meghibásodásnak gondolják ezt a leállást és rögtön szerelőhöz fordulnak, azonban a téli időszakban ez egy teljesen normális jelenség.

Call Now Button